Trainingen

Weerbaar communiceren voor pubers 

Deze training is vooral gericht op het aanleren van vaardigheden en gedrag. Pubers tussen de 12 en 21 jaar kunnen deelnemen aan deze training. 

Het volgen van een training moet natuurlijk wel direct iets opleveren voor de puber zelf. En dat is precies wat deze training biedt. Het voordeel voor de puber in verschillende situaties staat voorop. De situaties die behandelt worden, zijn: thuis, op school, bij vrienden en op het werk/sport. In vier lessen leert de puber inzicht krijgen in wat hij doet en hoe handig en verstandig dit eigenlijk is.  

Het resultaat? Een gelukkige puber!

Tijdens de training wordt er gewerkt in kleine groepjes. De groepjes bestaan uit minimaal 4 en maximaal 6 jongeren. 

Op deze pagina wordt aangekondigd wanneer er een training start. De training start bij minimaal 4 aanmeldingen. Onder "tarieven" vindt u de prijs voor deelname aan de training. 

Ik leer leren 

De training "Ik leer leren" is gericht op het coachen van leermanieren. De training daagt uit tot het aanboren van motivatie van binnen uit én tot het nemen van verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces. Er wordt ontdekt waar het leergat is ontstaan en hoe dit herstelt kan worden. De training leert kinderen over de voorwaarden van het leren en hoe te leren. 

Tijdens de training worden er oefeningen en testen gedaan om achter de eigen leervoorkeuren en sterke kanten te komen en deze in te zetten. Er kan worden gewerkt aan faalangst, motivatie, concentratie, leerstijlen en organisatie door oefeningen, spellen en fysiek ervaren van wat denkstijlen doen. 

Kinderen leren op een andere manier kennis te maken met leren, waarbij zij inzicht krijgen in de eigen manier van leren en het nemen van hun verantwoordelijkheid over hun leerproces. 

Op deze pagina wordt aangekondigd wanneer er een training start. De training start bij minimaal 4 aanmeldingen (tenzij wordt aangemeld voor een individuele training). Onder "tarieven" vindt u de prijs voor deelname aan de training. 

Voor meer informatie over de training, verwijs ik jullie graag naar de website: https://teaadema.nl/ik-leer-leren/ 

Huiswerk plannen doe je zo

Heb je moeite met plannen? En wil je dat goed in de vingers krijgen?

In deze training wordt gewerkt met de SKUR-planmethode. Deze methode maakt stapsgewijs de tijdbesteding inzichtelijk gemaakt, om vervolgens aan de hand van alle activiteiten en het lesrooster een basisplanning te maken. Deze planning wordt bijgesteld tot de ideale planning voor jou. 

Deze training wordt in 3 middagen gegeven waarbij we verschillende onderwerpen doorlopen. 
Tijdens de eerste middag leren we elkaar kennen, kijken we waar je goed in bent en gaan we aan de slag met de dagplanner, waarmee inzichtelijk wordt welke momenten wekelijks "vrij" zijn voor het inplannen van huiswerk. 
Tijdens de tweede middag maken we de optimale huiswerkplanner. Met deze huiswerkplanner wordt geoefend tussen de tweede en derde trainingsmiddag. 
Tijdens de derde middag wordt er geëvalueerd op het oefenen met de huiswerkplanner en wordt de proefwerkplanner uitgelegd.

Op deze pagina wordt aangekondigd wanneer er een training start. De training start bij minimaal 4 aanmeldingen (tenzij wordt aangemeld voor een individuele training). Onder "tarieven" vindt u de prijs voor deelname aan de training.