Over mij 

Ik ben Charlotte Dijkhof-Opstal, 27 jaar, en ik woon samen met mijn man, zoontje en (huis)dieren in het buitengebied van Voorst (buurtschap "Gietelo"). Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en aandacht te geven aan dier en natuur. Ik sta graag fit, gezond en gelukkig in het leven en dat gun ik iedereen. 

Ik heb altijd gezegd dat ik iéts met kinderen ga doen. Maar waar begin je dan?


In 2017 ben ik afgestudeerd als Maatschappelijk Werkster met een uitstroomprofiel in de jeugdzorg. Ik ben daarna doorgestroomd naar een geaccrediteerde Post-HBO opleiding Kindercoaching. Deze opleiding heb ik afgerond in 2018. Ik ben gek op leren en ontdekken. Ik ben altijd gericht op zoek naar trainingen, cursussen of opleidingen die ik kan toepassen in mijn praktijk.


In 2018 ben ik begonnen met Praktijk Fiore. De naam Fiore heb ik te danken aan mijn zus. Fiore is het Italiaanse woord voor bloem. Een bloem groeit, bloeit en ontwikkelt zich. En dat is precies wat ik hoop te bereiken met kinderen en jongeren!


Terugkomend op de vraag "Waar begin je dan?": het coachen en begeleiden van kinderen en jongeren is helemaal mijn ding. Ik vind het fantastisch om een stuk mee te lopen op hun weg van kindertijd naar volwassenheid. Dit kan in een korter of langer traject, afhankelijk van de vraag en de behoefte. 


Ik houd van eerlijkheid en openheid. Ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe; ik vind het erg belangrijk om beloftes en afspraken na te komen. Dat verwacht ik ook graag van de ander. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat er een klik is tussen ons, zodat we goed kunnen samenwerken. Hierdoor voelt het sneller veilig en vertrouwd en van daaruit kan iemand zich ontwikkelen. 

Ik hoor het graag van iemand als iets niet goed aansluit of als dat wat we doen niet goed werkt. Dan kan er altijd gekeken worden naar wat wel prettig is en werkt. 


Ik kan thuis, op school, op de BSO of op sport komen om te observeren en in gesprek te gaan, maar het is ook mogelijk om bij mij thuis af te spreken. 

Praktijk Fiore biedt individuele begeleiding en coaching aan kinderen en jongeren. Daarnaast zijn er diverse trainingen die individueel gevolgd kunnen worden. Ook bied ik op zeer kleinschalig niveau respijtopvang (logeeropvang) aan.   

Charlotte Opstal