Over mij 

Ik ben Charlotte Opstal. Ik ben 25 jaar en woon samen met mijn vriend en huisdieren in Apeldoorn. Mijn hobby's zijn sporten en lezen. Ik vind het heerlijk om te wandelen in het park en in het bos. Ik sta graag fit, gezond en gelukkig in het leven. 

In 2017 ben ik afgestudeerd als Maatschappelijk werkster, met een uitstroomprofiel in de jeugdzorg. Ik ben daarna doorgestroomd naar een geaccrediteerde Post-HBO opleiding Kindercoaching. Deze heb ik afgerond in 2018. Ik ben gek op leren en ontdekken en volg zoveel mogelijk opleidingen, trainingen en workshops die ik kan toepassen in mijn praktijk.

In 2018 ben ik begonnen met Praktijk Fiore. De naam Fiore heb ik te danken aan mijn zus. Fiore is het Italiaanse woord voor bloem. Een bloem groeit, bloeit en ontwikkelt. En dat is precies wat ik hoop te bereiken met kinderen en jongeren!

Het coachen en begeleiden van kinderen en jongeren is altijd mijn passie geweest. Als klein meisje zei ik al dat ik met kinderen en jongeren wilde werken. Ik vind het fantastisch om een stukje mee te lopen op hun weg van kindertijd naar volwassenheid. 

Ik houd van eerlijkheid en openheid. Ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe; ik vind het erg belangrijk om beloftes en afspraken na te komen. Dat verwacht ik ook graag van de ander. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat er een klik is tussen ons, zodat we goed kunnen samenwerken. Hierdoor kan er ook een zo veilig mogelijk leerklimaat geschept worden. Eerlijkheid staat bij mij hoog in het vaandel. Als je iets niet prettig vindt of iets niet wil, hoor ik dat graag, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar wat juist wél werkt voor jou. 

Ik heb een praktijk aan huis. Hier staan al mijn materialen klaar en daar kunnen we gebruik van maken tijdens een gesprek of bijeenkomst. Daarnaast is het ook mogelijk dat ik thuis, op school, BSO of sport mee kijk en daarover in gesprek ga. 
Praktijk Fiore biedt individuele begeleiding en coaching aan kinderen en jongeren en waar nodig een stukje opvoedondersteuning aan ouders. Daarnaast zijn er ook diverse trainingen. Deze kunnen individueel, maar ook groepsgericht worden gevolgd. Het is maar net waar de voorkeur naar uit gaat!